"MOJ SIN (20) JE USKOČIO U BAZEN I OSTAO PARALIZOVAN": Jeziva ISPOVEST MAJKE čije je dete završilo U STARAČKOM DOMU
Ispovest majke čiji je sin imao stravičnu nesreću, Foto: Printscreen / Twitter / The Telegraph

morate znati

"MOJ SIN (20) JE USKOČIO U BAZEN I OSTAO PARALIZOVAN": Jeziva ISPOVEST MAJKE čije je dete završilo U STARAČKOM DOMU

Ispovest majke koja je nesrećnim okolnostima izgubila svog sina

Objavljeno:

"U junu 2020. godine naš dvadesetogodišnji sin je uskočio u bazen i polomio vrat”, započela je majka potresnu priču o svom sinu Tomu koji je tada bio na drugoj godini studija na fakultetu.

Ubrzo nakon tragičnog događaja njegovi drugari su uskočili u bazen i uspeli da ga spase. Oporavak je bio dug I težak, ali na kraju momak nije uspeo da pobedi bitku sa smrću. U periodu nakon nesreće i pre nego što je izgubi život, njegov život se iz korena promenio.

Roditelji su morali da prodaju sve što su imali, kako bi Tom mogao da se leči. Kada se nesreća dogodila, njegova majka je brzo dotrčala i zatekla ga kako leži pored bazena. Bio je paralizovan. Kasnije su doktori ustanovili da je doživeo kompresijsku povredu. Imao je prelom četvrtog i petkom pršljena. Doktori su bili bojazni da će posledice ostati trajne, čak i kobne...

Prvih 10 dana svima je izgledalo da Tom napreduje. Mogao je da pokreće ruke. Međutim, njegovo telo je burno reagovalo na anestetik tokom operacije. Njegova temperatura je počela da raste, što je dovelo do stanja zvanog rabdomioliza – stanje koje dovodi do raspadanja mišića, što je uzrokovalo otkazivanje bubrega. Ubrzo je stavljen na dijalizu.

Nije mogao da otvori oči ili da diše bez pomoći. Uradili su mu traheostomiju (malenu rupu na vratu kako bi mogao da diše). Zbog toga nije mogao da govori tri meseca. Za Toma je to bio najgori deo njegovog života.

Ispovest majke čiji je sin imao stravičnu nesreću
Ispovest majke čiji je sin imao stravičnu nesrećufoto: Printscreen / Twitter / The Telegraph

Nažalost, Tom nije mogao više da prohoda, morao je kraj sebe da ima konstantnu negu što mu omogućio starački dom. Za mladog momka to je bilo prilično poražavajuće da deli prostor sa starijim ljudima. Psihički se osećao loše, te je kućna nega bila neophodna. Roditelji su dali sve od sebe da mu omoguće sve što mu je potrebno za lečenje.

Tokom prve godine oporavljanja kod kuće Tom se dobro osećao, dok su mu prijatelji bili takođe ogromna podrška. Takođe, uspeo je od kuće da nastavi studije. Ali Tomu su uvek bila potrebna dva staratelja jer su rizici po njegovo zdravlje bili veoma ozbiljni. Lečenje je bilo kompleksno, dok su roditeljima lekari predlagali da urade isto što i Stiven Hoking - odvedu u starački dom, kako je medicinska sestra rekla, "jeftinije". Ali, to nije bilo opcija. Nažalost, jedne noći Tom se nije probudio.

Roditelji su za britanski Telegraf istakli kako još uvek čekaju istragu koja će tačno utvrditi kako je Tom umro, ali jedna teorija je da je nakon aspiracije hrane nedelju dana ranije dobio tečnost u plućima. On je verovatno izgubio svest zbog njegove povrede kičmene moždine, koja izaziva dramatično povećanje krvnog pritiska.

BONUS VIDEO:

01:14

SPRSKI NOVINAR UŽIVO IZ PARIZA: Francuska poslala JAKE SPECIJALNE SNAGE, Makron opet pozvao na sastanak pod nazivom HITNO!

(Espreso / Mondo / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.